Помощ
Появява се съобщение „Адресът вече е потвърден“
Понякога системата за сигурност на доставчика на електронна поща автоматично отваря връзките в получените писма.
Поради това D.O.M. може да покаже, че адресът вече е потвърден, въпреки че вие самите още не сте отваряли връзката.
В такъв случай просто поискайте ново писмо за потвърждение и отворете новата връзка сами.